15 TEMMUZ ÇOCUK GAZETESİ ÖZEL SAYISI-1

Destanın şanlı oğlu Oğuz bizim,

Çaldıranı toz eden Yavuz bizim,

Yürüdük tankların tam üzerine,

Çocuklar rahat olun, Temmuz bizim.

DAİMA HÜRRİYET

"Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım!" Bir milletin bağımsızlığa olan düşkünlüğü ancak bu kadar güzel dile getirilebilirdi. Karakterinde istiklal ve hürriyet olan bir milletin bağımsızlığını elinden almaya çalışmak ahmaklıktır. Türk milleti tarihi boyunca hür yaşamış, başka milletlerin egemenliği altına asla girmemiştir. Daima bir devlet çatısı altında bağımsız bir şekilde yaşayan milletimiz; devletinin ismini kôh Göktürk, kôh Selçuklu, kôh Osman_lı ... koymuştur. Ama hep bağımsız, hep bir devlet çatısı altında yaşamaya devam etmiştir. işte, Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız, tarihteki 16 büyük Türk devletini, ortadaki güneş ise Türkiye Cumhuriyeti'ni simgeler. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında hür yaşayan bu millete kimse zincir vuramaz ve vuramayacaktır. Milli iradenin önünde hiçbir kuvvet duramaz ve duramayacaktır. 15 Temmuz gecesi bunu yapmaya çalışan hainler, milletimizin geçmişten gelen bu karakterini unutmuş olanlardır. Bilmeliler ki hürriyeti elinden alınmaya çalışılan bu millet, kutsal bildiği devlet, vatan, bayrak gibi değerleri uğruna canını seve seve verir. "Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir."

M. Kemal ATATÜRK

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri

Öncelikle demokrasi ne demektir, sizlere onu açıklamak isterim.

Demokrasi, bir yönetim biçimidir. Siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu ne olursa olsun tüm yurttaşların eşit sayıldığı bu yönetim biçimi özgürlüklerimizin garantisidir.

Hatırlanacağı üzere bir 15 Temmuz gecesi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz tek yürek olup darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştı. Selalar sokakları inletmiş, tüm ülkede milletimiz özgürlüğüne ve demokrasiye sahip çıkmışlardı. Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır.

15 Temmuz 2016 gecesinde ölümü göze alarak kendilerini tankların ve tüfeklerin önüne atanlar arasından bazıları o gece şehit, bazıları da belki ömür boyu sürecek yaralarla gazi olmuşlardı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Onları ve gelecek nesillerin özgürlükleri adına yaptıkları fedakarlıkları asla unutmayacağız.

15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu, şehitlerimizin ruhları şad olsun! Allah, Türk yurdunu ve milletini ilelebet korusun.

Tepecik Ortaokulu Öğrencilerinin 15 Temmuz Temalı Resimleri

15-12-202215-12-202215-12-202215-12-202215-12-202215-12-202215-12-202215-12-202215-12-202215-12-202215-12-202215-12-2022

15-12-2022Tepecik Ortaokulu Öğrencilerinin 15 Temmuz Temalı Şiirleri

15-12-202215-12-202215-12-202215-12-202215-12-202215-12-2022